Состојки
Ореви Карактеристично за оревите е што тие се јаткасто овошје кое е калорично и богато со масти, но тие масти се здрави незаситени масни киселини. Состојките во оревите, како што се калиум, магнезиум, фосфор, железо, калциум, цинк, витамините Б6, Б9, Е и А е она што ги сместува помеѓу најздравите намирници во светот. Придобивки од оревите се тоа што се полни со антиоксиданси, ја подобруваат меморијата, го намалуваат холестеролот, помагаат превентивно против рак на дојка, ги штитат крвните садови, помагаат полесно да заспиете и подобро да спиете, ја подобруваат потенцијата кај мажите и ги зголемуваат можностите за татковство.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: