Состојки
Овесни снегулки Овесот треба да се користи во секојдневната исхрана, бидејќи го чува здравјето на организмот, ги зајакнува неговите природни одбрамбени механизми. Овесот помага во јакнење на крвта, ги јакне забите и коските, ја поттикнува работата на мозокот, го поттикнува растот и развојот кај децата и ја зајакнува мускулната маса кај возрасните. Овесот е лесно сварлива житарица, па затоа често им се препорачува на лицата со проблеми со варењето на храната, при желудечни заболувања и болести на цревата. Исто така, овесот помага и при разни воспалителни процеси, како при воспаление на дишните патишта и друго. Овесот се покажал многу ефикасен и во регулирање на нивото на шеќерот во крвта. Затоа тој им се препорачува на лицата со шеќерна болест.      
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ