Состојки
Прашок за печиво Прашок за печиво е специјална мешавина на сода бикарбона и сува киселина, а понекогаш се додава и густин за двете состојки да останат раздвоени и суви. Повеќето прашоци за печиво имаат двоен ефект, па понекогаш тоа ќе почне да работи штом ќе се навлажни, а остатокот од дејството се случува додека смесата се загрева.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: