Состојки
Рум Рум претставува дестилиран алкохолен пијалок од производи од шеќерната трска, првенствено меласата. Румот може да се пие чист или помешан и се користи во десерните сосови и за други јадења. Румот како пијалок е првпат споменат во документите од Барбадос во 1650 година. Румот играл улога во трговијата со робови: робовите во Африка биле продавани во Западна Индија за меласа, меласата се произведувала во рум во Нова Англија и румот потоа бил продаван во Африка за многу повеќе робови. Британските морнари добивале редовни следувања рум до 80-тите години на 20 век.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: