Состојки
Свежи шампињони Шампињоните се најлесно достапни печурки од сите други видови, а во кулинарството се со секојдневна употреба во многу јадења како салати, пици, чорби, специјалитети и слично. Тие не само што се лесно достапни, туку се и многу корисни за човекот, посебно за имунитетот: овозможуваат создавање на посебен вид клетки кои го заштитуваат и подигнуваат имунитетот. Поради тоа шампињоните се навистина корисна намирница за борба против ракот, а посебно за карциномот на градата кај жените - околу 100 грама шампињони се доволни за да се спречи растот на тумор на дојка кај жените.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: