Состојки
Сода бикарбона Сода бикарбона (или хемиско име натриум бикарбонат) има многу индустриски, хранителни и здравствени намени. Сода бикарбона има ниска цена и со своите многубројни примени во чистењето, одржувањето хигиена и во медицината, се препорачува секогаш да се има при рака. Сода бикарбона има неколку медицински и здравствени примени. Таа најчесто се зема во раствор со вода за да се олеснат желудечните киселини и киселата индигестија (лошо варење на храната). За примена како прва помош, сода бикарбона може да се користи за третирање на изгореници, додека се чека медицинска помош. Во случаи на ацидоза натриум бикарбонатот може да биде даден интравенски од лекарите за да се подигне pH на крвта. Таа исто така може да се користи локално како паста за ублажување на чешање или црвенило заради воспаление.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: