Состојки
Сол Солта е најважен извор на јод, кој се внесува преку храната. Сепак со солта треба да се внимава, бидејќи колку и да е вкусна, солената хранае тивок непријател на човекот. Најголема дневна препорачана количина на сол е околу една кафена лажичка.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: