Состојки
Суви брусници Сувата брусница е производ од сушени, свежи брусници низ процес сличен на производство на суво грозје и други видови сушено овошје. Сувите брусници се користена намирница во разни салати, мешавини, благи и солени јадења и десерти. Сувата брусница е исто корисна за здравјето како и свежата брусница, претставува извор на растителни влакна, но преку процесот на сушење значително ја намалува содржината на витамините А и Ц. Нутритивната вредност, исто така, се намалува ако при процесот на производство се додава шеќер.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: