Состојки
Замрзнати малини Малината е богата со разновидни антиоксиданси, а најголем дел им припаѓа на елагитанините за кои се смета дека имаат антиканцерогено дејство. Малините се здрави и за срцето и крвните садови бидејќи ги врзуваат жолчните соли во дебелото црево и ги исфрлаат од телото. Растителните влакна ја зголемуваат осетливоста на инсулин и така го спречуваат развојот на дијабет од тип 2. Малините имаат својство да ја врзуваат водата, набабруваат и даваат чувство на ситост, па затоа храната богата со растителни влакна се препорачува во тек на диети и за одржување на нормална телесна тежина. Малината содржи витамин Ц (26,2 милиграми), витамини од Б групата, витамин Е и К, а во мали количини ги содржи скоро сите минерали.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: