Занимливости
Чај од глуварче – придобивки

Дали пиете чај од глуварче? Ако одговорот е не, веројатно тоа ќе се промени од кога ќе го прочитате ова. Еве зошто треба да консумирате по една чаша на ден.

 

Дигестија:

Глуварчето помага да се зајакне имунолошкиот систем, да се балансираат нивоата на шеќер во крвта и да се помогне на нашиот дигестивен систем со одржување на соодветен жолчен проток.

 

Бактериски инфекции:

Бидејќи глуварчето помага да се намали уричната киселина и го стимулира производството на урина, тоа е корисно за борба против бактериски инфекции во дигестивниот тракт!

 

Го чисти црниот дроб:

Kоренот од глуварче има природен диуретичен ефект, дозволувајќи му на вашиот црн дроб побрзо да ги елиминира токсините. Црниот дроб ги распаѓа и ги складира аминокиселините, ги синтетизира и ги метаболизира мастите и холестеролот, ја складира гликозата и ги регулира нашите внатрешни функции. Хранливите материи кои се наоѓаат во глуварчињата помагаат да го исчистиме црниот дроб за да може да ја извршува својата работа во чистење на нашите тела!

 

 

Исто така не содржи кофеин, и е добар за консумирање навечер. Има малку земјест вкус, но ќе се научите да го сакате.

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: