Рецепти
Чоколадно брауни Ана Ѓорова

Идеален рецепт за десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(185 Грама)

Црно чоколадо(185 Грама)

Брашно(85 Грама)

Шеќер(280 Грама)

Какао(40 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Млечно чоколадо(50 Грама)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Најпрвин, се топат путерот и црното чоколадо на тивко. Додека путерот и чоколадото се ладат, рерната се загрева на 180 степени.
  2. Се мешаат брашното и какаото за да нема грутки.
  3. Белото и млечното чоколадо се сечат на ситни коцки.
  4. Јајцата се мешаат со шеќерот со миксер 5 минути на најсилна температура.
  5. Се мешаат смесата со топеното чоколадо со онаа од јајцата и шеќерот. Потоа, се додава смесата со брашното и какаото како и коцките од бело и млечно чоколадо.
  6. Откога сè убаво ќе се измеша, смесата се става во подмачкана тава за печење и се пече 15-20 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: