Рецепти
Торта од шумско овошје и крем Ана Ристеска

Лесен, личен и вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хопла(2 Чаши)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Милиброд со овошје(1 Пакување)

Јагоди(453 Грама)

Малини(170 Грама)

Капини(170 Грама)

Џем од јагоди(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Со електричен миксер изматете ја хоплата, шеќерот во прав и екстрактот од ванила. Матете додека смесата не се згусне и стврдне.
  2. Во голем стаклен сад наредете половина од милибродот (исечкан на коцки), па една третина од овошјето, половина од кремот, целиот џем (гледајте да биде на собна температура за да можете полесно да го намачкате), останатиот дел од милибродот, една третина од овошјето, останатиот дел од кремот и последната третина од овошјето.
  3. Ставете ја тортата во фрижидер околу 15 минути и послужете.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: