Рецепти
Торта од шумско овошје и крем Ана Ристеска

Лесен, личен и вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хопла(2 Чаши)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Милиброд со овошје(1 Пакување)

Јагоди(453 Грама)

Малини(170 Грама)

Капини(170 Грама)

Џем од јагоди(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Со електричен миксер изматете ја хоплата, шеќерот во прав и екстрактот од ванила. Матете додека смесата не се згусне и стврдне.
  2. Во голем стаклен сад наредете половина од милибродот (исечкан на коцки), па една третина од овошјето, половина од кремот, целиот џем (гледајте да биде на собна температура за да можете полесно да го намачкате), останатиот дел од милибродот, една третина од овошјето, останатиот дел од кремот и последната третина од овошјето.
  3. Ставете ја тортата во фрижидер околу 15 минути и послужете.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: