Рецепти
Малајтика Ана Ристеска

Рецепт од Индија за сочно пилешко месо приготвено со многу зачини и павлака кои му даваат посебен шмек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1/2 Килограм)

Слатка павлака(750 Милилитри)

Бибер(1 Кафена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Сол

Гарам масала (индиски мешан зачин)

Пченкарно брашно(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути + 1 ден за маринирање

  1. Месото исечкајте го на подолги парчиња, потоа ставете го во еден сад, додајте ги зачините, пченкарното брашно, па одозгора прелијте го со топениот путер и павлаката за готвење.
  2. Измешајте убаво да се распоредат состојките, покријте го садот со најлонска фолија и ставете го садот во фрижидер да се маринира месото 24 часа.
  3. Следниот ден извадете го и ставете го да се пече на грил тава или плоча околу 15 минути. Со кујнска четка повремено ставајте, ако има потреба, малку маско и продолжете со готвење додека биде готово месото.
  4. Посипете со уште малку мешавина од индиски зачини и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: