Рецепти
Телешки шницли со кромид и магдонос Ана Ѓорова

Вкусна тава од телешки шницли со магдонос, кромид и сос од домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешки шницли(1 Килограм)

Кромид(10 Главици)

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Вегета

Брашно(по потреба )

Суво оригано

Доматно пире(500 Милилитри)

Вода(300 Милилитри)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Масло(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Магдоносот и кромидот се сечкаат ситно.
  2. Шницлите се посолуваат и се наросуваат со бибер и вегета. Потоа се валкаат во брашно од двете страни и половина од нив се редат во подмачкана тава.
  3. Врз шницлите ставаме половина од смесата со исечканиот магдонос и кромид, зачинуваме со оригано, сол, бибер и вегета по вкус.
  4. Сето тоа се покрива со преостанатите шницли како и со преостанатата смеса од кромид и магдонос.
  5. Во меѓувреме го подготвуваме сосот: во сад го ставаме доматното пире и ги додаваме водата, црвениот пипер, маслото и добро промешуваме.
  6. Одозгора во тавата ги преливаме шницлите со доматниот сос, ја затвараме со капак и печеме во рерна околу час и половина на 200°C.
  7. Готовите шницли сервирајте ги со пире и свежа салата. На здравје!
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: