Состојки
Јагула Слатководните јагули (Unagi)  и морските јагули (Аnago) се познат специјалитет во јапонската кујна. Јагулите исто така, се многу популарни во кинеската кујна, и се подготвуваат на голем број начини. Јагулата не претставува обичен деликатес, таа во многу земји е скапа намирница, а во нашата земја Охридската јагула е заштитен вид и нејзиниот лов е забранет. Ова скапоцено животно, се подготвува на разни начини, со придружба на сосови, зеленчук и слично, а изобилува со протеин, калциум и витамини од кои А и Е, затоа претставува доста ценета намирница насекаде во светот.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: