Состојки
Кроасани Во Париз, првите кроасани се продавале меѓу 1837 и 1839 година , кога Австријците Август Цанг и Ернест Шварцер ја отвориле Виенската пекара. Нивните верзии на кифла (во форма на полумесечина (кроасан) ) и дескајзерсемел (мало царско лепче) брзо инспирирале голем број имитатори и кроасанот веќе во 1850 година се јавува како стандардно печиво. Во секој случај, историчарите на гастрономијата и на француската кујна констатираат дека сегашниот рецепт за кроасан постанал француски кулинарски симбол дури во 20 век. Од 1950 година, кроасанот е традиционален елемент на појадокот во Франција.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: