Состојки
Црно брашно

Црното брашно прехранбено е висококвалитетно брашно, поради високата содржина на витамини, минерали и особено на диетални влакна. Се користи во домаќинствата за подготовка на разни производи од тесто (леб, печива и слично). Лебот од црно брашно има повлажна средина, полн вкус и подолго ја задржува свежината од белиот леб.

Брашното од цели зрна на пченица ги содржи сите делови на исчистени и сомелени зрна пченица вклучувајќи ги и лушпата и клицата. Тоа е богато со диетални влакна, витамини и минерали, содржи поголем процент на протеини од бело брашно. На пазарот доаѓа под имињата Грахам брашно или интегрално пченично брашно. Лебот од цело зрно е полн со вкус, набиен и со груба структура, и затоа често се меша со бело или полубело пченично брашно.

Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: