Занимливости
Куркума – неверојатен зачин

Исто така се нарекува и „индиски шафран“. Куркумата е благотворен зачин што дава специфичен вкус и мирис на јадењата. Еве неколку причини зашто треба да ја консумирате често.

 

  1. Бидејќи е добра за човековиот организам и внатрешно и надворешно. Куркумата има антивоспалително дејство и го забрзува процесот на заздравување на лузните на кожата.
  2. Бидејќи претставува еликсир на младоста. Куркумата е природен антиоксиданс кој го забавува стареењето на клетките со спречување на слободните радикали.
  3. Бидејќи има неверојатна жолта боја благодарение на куркуминот. Со помош на куркумата, јадењата освен магичен вкус добиваат и волшебна боја.
  4. За да го започнете денот со „златно млеко“ – стар индиски рецепт од топло млеко, куркума и мед кој дава неверојатна енергија и е исклучително здрав појадок.
  5. Поради вкусот. Вкусот што потсетува на куркума е вкусот на кари кој дава одличен вкус на храната. Може да се комбинира со пилешко месо кое со сигурност ќе биде повкусно со овој зачин!
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: