Занимливости
Водич за комбинирање на видови вино со храна

Правилото дека црвено вино оди со месо, а бело вино оди со риба е добро, но во светот на виното, гастрономските комбинации всушност можат да бидат многу побогати и разновидни.

 

Ви гарантираме дека ако го следите овој совет, ќе научите како да го одберете најдоброто вино за пиење во комбинација со јадењето, слично како професионален готвач!

 

Суво вино = свеж зеленчук, пржен и похуван зеленчук (печурки, тиквички и слично) и риба

 

Благо вино = мек кашкавал, биено сирење, колбаси, десерти

 

Бело вино = пилешко месо, печива, тестенини, риба, морски плодови, меки кашкавали

 

Пенливо вино = риба, свеж зеленчук, печива, кашкавал и сирење

 

Розе вино = пржен зеленчук, морска храна, пилешко месо

 

Црвено вино = говедско месо, пилешко месо, колбаси, пржен зеленчук, мек кашкавал

 

Црно вино = говедско месо, колбаси, мек кашкавал

 

Десертно вино = колбаси, печива, мек кашкавал, десерти

 

 

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: