Состојки
Ајсберг Ajсберг (Iceberg) најдобро може да се опише како салата помеѓу зелката и зелената салата. Овој вид салата е посебна и се одделува од обичната зелена салата бидејќи може да ја задржи својата свежина подолго време, а и значително се разликува по вкусот. Ајсберг салатата има помалку хранливи материи од други видови салати, затоа е погодна за линијата бидејќи содржи помалку калории. Полна е со калциум, но и диетски влакна кои даваат чувство на заситеност. Доколку оваа состојка ја применувате во исхраната, ќе го зголемете и нивото на внесување на витамин А и витамин Ц во вашиот организам.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: