Состојки
Авокадо Авокадо (лат. Persea americana) претставува тропско овошје. Расте на истоименота врста на растение во Средна Америка и Мексико, меѓутоа е достапно и во нашите предели. Авокадото исто така претставува голем извор на витамини и минерали. Од минералите авокадото е одличен извор на бакар, калциум, магнезиум, а содржи многу малку натриум. Од витамините одличен извор е на витаминот Ц, а од групата на Б витамини најмногу содржи пантотенска киселина. Во помала количина содржи и рибофлавин, нијацин и витамин Е.
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: