Рецепти

Купола од руска салата
Интересна варијанта на познатата руска салата
ТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(1 Килограм)
Морков(3 )
Јајце(4 )
Шунка(350 Грама)
Желатин(1 Пакување)
Павлака(1 Децилитри)
Мајонез(4-5 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Сварениот компир излупете го и исечете го на ситни коцки.
- Исто така исечете ги и сварените моркови и киселите краставички, шунката и изупените јајца.
- Сето тоа измешајте го, додајте мајонез, посолете го, ставете пипер и сок од лимон. Желето натопете го во ладна вода, исцедете го и стопете го во загреана павлака.
- Додајте го во руската салата и смесата ставете ја во еден голем сад или во два помали и ставете ја во ладилник.
- Пред послужување правртете ја на чинија и украсете ја со тркалца од морков и кисели краставички.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во