Рецепти
Купола од руска салата Ана Ристеска

Интересна варијанта на познатата руска салата

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Морков(3 )

Кисели краставички(4 )

Јајце(4 )

Шунка(350 Грама)

Желатин(1 Пакување)

Павлака(1 Децилитри)

Сол

Црвен пипер

Мајонез(4-5 Децилитри)

Свеж сок од лимон

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Сварениот компир излупете го и исечете го на ситни коцки.
  2. Исто така исечете ги и сварените моркови и киселите краставички, шунката и изупените јајца.
  3. Сето тоа измешајте го, додајте мајонез, посолете го, ставете пипер и сок од лимон. Желето натопете го во ладна вода, исцедете го и стопете го во загреана павлака.
  4. Додајте го во руската салата и смесата ставете ја во еден голем сад или во два помали и ставете ја во ладилник.
  5. Пред послужување правртете ја на чинија и украсете ја со тркалца од морков и кисели краставички.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: