Рецепти
Пилешко во павлака Ана Ристеска

Лесен ручек во кој ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во земјен сад ги ставаме исечканите печурки со малку вода да отстојат во рерната 10 минути на 180 степени. Стекот го сечеме на мали коцки и го ставаме да се пржи, додека зарумени. Ги додаваме зачините и малку бело вино.
  2. Испржениот стек го додаваме во садот со печурки, ја ставаме павлаката и промешуваме. Јадењето го ставаме да се пече додека згусне павлаката.
  3. Во тава ставаме малку масло и ги пржиме кромидот и морковите. Го додаваме и оризот, ги пржиме заедно, се стваат зачините и три чаши топла вода. Сето тоа се става во рерна да се испече.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: