Рецепти
Сиров чоколаден тарт Ана Ристеска

Лесен чоколаден тарт кој не бара печење и долго седење во кујна. Одличен десерт за потопли денови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ореви(2 Чаши)

Кокосови снегулки(1/2 Чаша)

Какао(1/2 Чаша)

Мед(1/3 Чаша)

Урми без семки(6 )

Кокосово масло(стопено 1/2 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Зрела банана((за филот) 3 )

Урми без семки((за филот) 10 )

Какао((за филот) 1/4 Чаша)

Бадемово млеко((за филот) 1/4 Чаша)

Екстракт од ванила((за филот) 1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за околу 30ина минути

Кора:

  1. Во блендер прво изблендирајте ги оревите. Потоа урмите па додајте ги и останатите состојки и блендирајте додека не добиете хомогена смеса.
  2. Тавчињата обложете ги со стреџ фолија и смесата убаво притиснете ја во целиот сад. Ставете ги во фрижидер да се зацврстат додека го подготвувате филот.
  3. За филот, ставете ги сите состојки во блендер и блендирајте додека не добиете мазна смеса.
  4. Сипете го филот врз кората и ставете ги во фрижидер или замрзнувач. Декоријате ги со свежо овошје по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: