Рецепти
Пуслици со ореви Ана Ристеска

Француски рецепт за пуслици со ореви кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(120 грама или 4 белки )

Шеќер(240 Грама)

Мелени ореви(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 100 минути

  1. Ставете ги белките и шеќерот во тавче.
  2. Уклучете ја ринглата и матете ги белките додека не достигнат температура од 6о степени.
  3. Сипете ја смесата во сад со електричен миксер и матете околу 10 минути.
  4. Додајте ги оревите и матете со дрвена лажица.
  5. Со мала лажичка земете од смесата и формирајте ги целуфките на тава која е обложена со хартија за печење.
  6. Печете ги во загреана рерна на 110 степени околу 1 час и 15 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: