Рецепти
Чоколадни кроасани Ана Ѓорова

Превкусни кроасани што се топат во уста!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 )

Млеко(5 Децилитри)

Вода(1 дл топла )

Масло(2 Децилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Адитив(1/2 ќесичка )

Еурокрем(300 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Маргарин(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во сад се замесува тесто од брашното, квасецот, млекото, водата, маслото, солта, шеќерот, јајцата и адитивот и се остава да нарасне.
  2. Тестото се дели на три дела, а секој дел се дели на пет топчиња.
  3. Топчињата се сукаат во мала кора, се премачкуваат со маргарин и се редат една врз друга.
  4. Се сука голема кружна кора и се дели на 20 триаголници, така што се сече со нож од центарот кон краевите на кората.
  5. Врз секој триаголник се става по една лажица крем и се витка како кифла.
  6. Се редат во подмачкан плех, врз секој кроасан се става маргарин и се оставаат да нараснат.
  7. Се печат на 200 степени додека да заруменат.
  8. Испечените и оладени кроасани се преливаат со топено чоколадо и се украсуваат по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: