Рецепти
Потпечена зелка со наут Ана Ѓорова

Одличен и лесен ручек со кој нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелка(1 Главица)

Ориз(100 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Наут(100 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере на оган загрејте го маслото и пропржете го кромидот, па откако убаво ќе омекне додајте го оризот и пржете го уште 10 минути. Мешајте го и внимавајте да не загори.
  2. Во тенџерето додајте ги солта, биберот, црвениот пипер и вегетата, промешајте, па додајте го меленото месо и заедно пржете ги уште 5-6 минути.
  3. Во тава за печење ставете го испржениот фил од тенџерето, па во него додајте ја ситно сечканата зелка заедно со зрната наут.
  4. Зелката и наутот измешајте ги со филот, па додајте околу 2 чаши вода.
  5. Теспијата ставете ја во загреана рерна на 200 степени и печете околу 1 час или додека јадењето е готово. По потреба, се додава уште малку вода.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: