Рецепти
Чорба без масло Ана Ѓорова

Вкусна домашна чорбичка од праз, моркови и пиперки. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 поголем )

Праз(2 страка )

Сува везена црвена пиперка(1 )

Ориз(1 филџан )

Брашно(2 Супени лажици)

Сол

Вода(по потреба )

Суво нане

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере ставете го брашното и додавајте по малку вода со постојано мешање за убаво да се раствори.
  2. Во оваа смеса се додаваат претходно исчистениот, измиен и исечкан морков, исечканиот праз и една цела пиперка.
  3. Пиперката се остава да се вари додека чорбата врие околу 20-тина минути, потоа се вари, убаво се гмечи со малку сол додека ѝ излезе лушпата, па таака изгмечена се враќа назад во тенџерето кај чорбата.
  4. Во тенџерето се додава и оризот, па се вари додека се свари оризот. Чорбата се посолува по вкус.
  5. Кога чорбата е готова, се додава сушено нане или свежо исечкано и се сервира.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: