Рецепти
Јафа бомбици Ана Ристеска

Со намера да се касне некое блакце после ручекот, а да биде поздраво и брзо за спремање, искочија овие Јафа бомбици и мора да признаам дека се погодија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(200 Грама)

Индиски ореви(70 Грама)

Урми(100 Грама)

Суви брусници(50 Грама)

Овесни снегулки(мелени 100-150г Грама)

Сок од портокал(од 2 портокали )

Екстракт од ванила(малку )

Какао(за одозгора )

ПОДГОТОВКА
  1. Ако имате посилен блендер ставете ги сите состојки од еднаш и блендирајте некоја минута.
  2. Овесот ќе го додавате постепено, зависи од тоа дали смесата ќе ви искочи многу течна така ќе додавате. Треба да биде доволно густа за да може да формирате топчиња.
  3. Ако немате силен блендер една по една блендирајте ги состојките и потоа заедно измешајте ги.
  4. Од кога ќе направите топчиња, извалкајте ги во какао и ставете ги во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: