Рецепти
Непечени чоколадни коцки со суво овошје Ана Ѓорова

Одлична ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви сливи(100 Грама)

Суви кајсии(100 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Лешник(100 грама запечени и толчени )

Рум(3 Супени лажици)

Млечно чоколадо(200 Грама)

Бело чоколадо(100 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сувите сливи и кајсии ситно исечкајте ги и измешајте ги со сувото грозје и румот.
  2. Црното чоколадо растопете го во тенџере на оган и нанесете го во правоаголен калап обложен со хартија.
  3. Врз чоколадото веднаш нанесете половина од сувото овошје, а врз него половина од запечените и толчени лешници.
  4. Во калапот нанесете и половина од исеченото бело чоколадо на мали парчиња.
  5. Белото чоколадо растопете го во тенџере на оган и нанесете го во калапот.
  6. Веднаш прекријте со отанатото суво овошје и лешници, а одозгора прелијте со останатите 100 г растопена млечна чоколада.
  7. Одозгора може да наросите лешници, кокос, ореви – по желба.
  8. Колачот ставете го во замрзнувач, а откако ќе се излади и стегне, исечете го на коцки и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: