Рецепти
Домашен крем од кикирики Ана Ѓорова

Интересен рецепт за љубителите на кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кикирики(400 Грама)

Таан од сусам(2 Супени лажици)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кикириките (лупени) се печат во рерна на 150-200 степени околу 1 час додека да добијат златна боја.
  2. Потоа се ставаат во блендер и се мелат. Кикириките треба да бидат како да се истопени, убаво изблендирани, затоа ви треба блендер во исправна состојба (со капак).
  3. Во оваа смеса додајте ги таанот и кокосовото масло, па повторно изблендирајте.
  4. Кремот сервирајте го по желба со грисини, тенко исечени парчиња леб или како додаток по желба.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: