Рецепти
Крокети од полнети јајца Ана Ѓорова

Интересен рецепт за на вашата трпеза како предјадење за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Јајце(10 )

Брашно(2 Супени лажици)

Лебни трошки(200 Грама)

Шунка(150 Грама)

Урда(200 Грама)

Мајонез(3 Супени лажици)

Јајце(2 )

Магдонос

Путер(50 Грама)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Вода(50 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Варените јајца исечете ги на половина – жолчките изматете ги заедно со урдата.
  2. Во жолчките додајте ги мајонезот и карито, исечканите парчиња шунка, сечканиот магдонос и измешајте го филот убаво со лажица.
  3. Наполнете го филот во готварски шприц и со него наполнете ги половинките варени белки.
  4. Потоа соединете две полнети белки формирајќи јајца.
  5. Во длабок сад испасирајте ги варените и лупени компири, додајте ги брашното и путерот, посолете ја смесата и месете ја со рака да се соедини.
  6. Со сукало расукајте кора и со калап или со чаша вадете тркалезни форми.
  7. Врз секоја форма од компирите ставете по едно полнето јајце. Облепете ги јајцата со смесата од компири и формирајте ги крокетите.
  8. Потоа извалкајте ги во 2 матени јајца со сол, па во лебни трошки и пржете ги на загреано масло во тава на оган додека добијат убава румена боја.
  9. Сервирајте ги во чинија со зелена салата како гарнир и со зеленчук по вкус или послужете ги со пиво и со омилениот сос.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: