Рецепти
Филе Велингтон Ана Ѓорова

Вкусен гурмански ручек за искусните готвачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се посолува и се наросува со бибер, се мачка со масло и се пече по 10 минуит од секоја страна на скара или ако печете во рерна, се пече 25 минути во рерна на 250 степени.
  2. Кромидот ситно се сечка, па се пржи со сувото месо.
  3. Се додаваат ситно сечканите шампињони и пилешките дробови и се динстаат 10-тина минути.
  4. Потоа се додава доматното пире, се зачинува со сол и бибер и се остава малку да се олади смесата.
  5. Се додаваат 2 изматени јајца и добро се промешува.
  6. Лиснатото тесто се сука во форма на правоаголник, па се нанесува 1/3 од приготвениот фил, а врз него месото.
  7. Врз месото се распоредува преостанатиот фил, па тестото се ролува, така што спојот да биде одозгора.
  8. Од преостанатото тесто се прават ленти и со нив се украсува ролатот.
  9. Се мачка со жолчка и се става во тепсија обложена со хартија за печење.
  10. Се пече 50 минути во рерна на 180 степени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: