Рецепти
Потпечен карфиол Ана Ристеска

Интересно предјадење кое брзо се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 помала Главица)

Компир(500 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Маргарин(50 Грама)

Млеко(малку )

Вегета

Вода(250 Милилитри)

Кашкавал(100 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Искинете го карфиолот на мали цветчиња, сварете ги во солена вода и исцедете ги.
  2. Излупете го и сварете го компирот, а потоа испасирајте го, додајте ги маргаринот и млекото и направете пире.
  3. Исечкајте ги шампињоните и испржете ги  на малку масло. Додајте ги брашното и водата и варете ја смесата додека добиете средно густ сос. Зачинете со мешавина зачини и со црн пипер.
  4. Подмачкајте го огноотпорниот сад и на дното ставете го пирето. Врз пирето ставете го карфиолот. Зачинете и прелијте со сосот од шампињони.
  5. Одозгора наросете со рендан кашкавал и печете на 200 степени околу 15-20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: