Рецепти
Посни крокети со спанаќ Ана Ѓорова

Вкусни пржени крокети со спанаќ и компири за одлично предјадење. Послужете ги со павлака или со омилениот сос.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(10 средни )

Спанаќ(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Брашно(100 Грама)

Сол

Бибер

Лебни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Компирите се варат заедно со лушпата, потоа се лупат и се рендаат на ситната страна од рендето.
  2. Во друг сад со зовриена вода се обарува спанаќот.
  3. На загреано масло во тава се пржи кромидот, потоа откако ќе омекне, се додава спанаќот и се пржат заедно. Се посолува.
  4. Во ренданите компири се додаваат сол и бибер, потоа се замесува тесто.
  5. Од тестото со компири се прават топчиња, со рака се расплескуваат, се става од смесата со спанаќ и се поклопуваат.
  6. Така подготвените крокети се валкаат во лебните трошки, па се пржат во врело масло од сите страни додека добро да заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: