Рецепти
Пилешки дроб и срца Ана Ѓорова

Ручек со кој нема како да погрешите. Послужете го со чаша црвено вино и со гарнир од компир.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Пилешкиот дроб и срцата ако се замрзнати се ставаат во вода убаво да се одмрзнат и се делат посебно срцата од дробот.
  2. Срцата се зачинуваат со сол, бибер и се налеваат со белото вино да отстојат 2-3 часа. Дробот се цеди во цедалка да нема вода и малку се посолува.
  3. Срцата се пржат во тава со масло и 2 чешниња ситно сечкан лук. Се пржи додека да испари течноста, а потоа се додава пилешкиот дроб (претходно исцеден) на јака температура за да не се распадне.
  4. Се зачинува со кари, вегета и ловоров лист.
  5. Во друга тава со загреано масло се става ситно сечкан кромид и пиперки да омекнат. Се додава доматниот сос, сол, бибер и црвен пипер.
  6. Кога убаво ќе се соедини, се додава во тавата со пилешкиот дроб и срцето и убаво се промешува.
  7. На крајот се додава ориганото и ситно исечкан свеж магдонос и се трга од оган.
  8. Се сервира со пржен помфрит и кромид или друг гарнир по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: