Рецепти
Француско „селско“ месо Ана Ристеска

Интересна комвинација на џигер и сланина која се служи со зелена салата и тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(650 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Бело вино(250 Милилитри)

Путер(80 Грама)

Оцет(100 Милилитри)

Коцка за супа-говедскa(100 Милилитри)

Брашно(10 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исечете го џигерот на еднакви парчиња.
  2. Исечкајте го кромидот и пропржете го на тивко додека не стане кафеав.
  3. Додајте ги парчињата џигер и сланина и пропржете ги. Потоа додајте брашно и пржете додека не потемнат и не добијат убава кфена боја.
  4. Сипете супа и бело вино и зачинете.
  5. Оставете да врие на тивко 25 минути.
  6. Додајте оцет, промешајте за да проверите дали е готово и поправете го зачинувањето ако има потреба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: