Рецепти
Тартуфи со суви сливи Ана Ѓорова

Вкусен и сочен чоколаден десерт што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви сливи(300 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

Сечкани ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(50 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Нескафе(или несквик за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Сувите сливи исечкајте ги ситно. Додајте го румот, убаво промешајте и оставете ги најмалку половина час да впијат од румот.
  2. Потоа додајте ги ситно сечканите ореви и промешајте.
  3. Заедно растопете ги двата вида чоколадо, а потоа додајте ги кај сувите состојки.
  4. Убаво измешајте ги да добиете изедначена смеса.
  5. Од смесата потоа направете бомбици, а направените бомбици може по желба да ги извалкате во ронки од несквик или капучино, а може и во сечкани јатки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: