Рецепти
Бели топчиња Ана Ѓорова

Брз и вкусен десерт со лешник и кокос – со сигурност нема да останете само на едно топче 🙂

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(200 Грам)

Бисквити(200 Грам)

Кокос(50 Грама)

Гриз(50 Грама)

Лешник(50 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

Сусам(10 Грама)

Маргарин(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете ги водата и шеќерот да зовријат. Мешајте и постепено додавајте го и гризот.
  2. Кога ќе биде готово, додајте го маргаринот и мешајте додека да се растопи.
  3. Потоа целата смеса додајте ја во мелените бисквити, сусамот и шеќерот во прав и месете со рака.
  4. Формирајте топчиња, расплескајте ги на дланката и во секое топче во средината ставете лешник.
  5. Формирајте топче и извалкајте го во кокос, па послужете го на чинија.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: