Рецепти
Печени компири со говедско месо Ана Ѓорова

Интересна идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Доматен сос(30 Милилитри)

Јаболков оцет(1½ Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Сол(½ Кафена лажица)

Сув магдонос(½ Кафена лажица)

Урми(5 )

Компир(5 поголеми )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во голема тава загрејте масло, пропржете го кромидот и додајте го меленото говедско месо. Пржете со мешање додека добие убава боја.
  2. Додајте ја ситно сечканата пиперка, оцетот, сенфот, ситно сечканиот или сомелен лук, сувиот магдонос и солта и добро измешајте ги состојките.
  3. Во друго тенџере зовријте ⅔ чаша вода и додајте ги урмите. Варете ги 30-60 секунди додека да омекнат, па тргнете ги од оган и зачувајте ја водата во која што се вареа.
  4. Урмите без семки изблендирајте ги со доматниот сос додека добиете хомогена смеса, па додајте ги со говедското месо.
  5. Додајте 2 лажици од водата во која што се вареа урмите и добро измешајте ја смесата.
  6. Компирите испечете ги во тава со намастена хартија за печење додека убаво омекнат.
  7. Потоа со нож внимателно направете засек на средината и врз нив додајте ја смесата од месо.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: