Рецепти
Торта со цели печени јаболки Ана Ѓорова

Интересен рецепт за лесна торта од цели полнети и печени јаболки со карамел. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(10-12 )

Суво грозје(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Јајце(5 )

Шеќер(5 лажици за тестото )

Брашно(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јаболките излупете ги и исчистете ги од семките и дршките.
  2. Наредете ги во круг во тавче бр. 26, наполнете ги со сечканите ореви, шеќерот и сувото грозје.
  3. Додајте 200 мл вода и печете ги во рерна 30 минути додека да се испечат.
  4. Во меѓувреме подгответе го тестото: јајцата и шеќерот изматете ги добро со миксер околу 10 минути. За време на матењето постепено додавајте го брашното.
  5. Испечените јаболки извадете ги од рерна и врз нив прелијте го тестото.
  6. Вратете во рерна и допечете додека тестото да зарумени.
  7. Така испечено се вади од рерна и се остава да се излади.
  8. Откако ќе се олади, се превртува во плиток сад за торта.
  9. Се декорира по желба: со карамел, шлаг, јатки.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: