Рецепти
Тарт со вишни Ана Ристеска

Вкусен колач со вишни кој е одличен прилог со каша топло кафе или чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(за тестото 250 Грама)

Путер(за тестото 125 Грама)

Шеќер(за тестото 30 Грама)

Сол(за тестото 4 Грама)

Јајце(за тестото 1 )

Млеко(за тестото 15 Милилитри)

Замрзнати вишни( или свежи 500 Грама)

Јајце(за филот 1 )

Шеќер(за филот 60 Грама)

Мелени бадеми(60 Грама)

Кисела павлака(50 Грама)

Млеко(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецеп се подготвува за помалку од 75 минути

  1. Тавче за тарт премачкајте го со путер.
  2. За тестото: Во сад со миксер мешајте ги брашното и путерот. Додајте ги јајцето, млекото, солта и шеќерот и мешајте додека не добиете мазна смеса. Завиткајте го тестото во проѕирна стреч фолија и ставете го во фрижидер 1 час пред да го користите.
  3. Расукајте го тестото со дебелина од 2-3мм и ставете го во садот за тартот.
  4. Дното избоцкајте го со виљушка. Одозгора сипете ги вишните и печете го тартот во загреана рерна на 200 степени.
  5. Матете ги заедно јајцето и шеќерот во еден сад. Додајте ги мелените бадеми, киселата павлака и млекото и убаво измешајте ги.
  6. Сипете ја смесата врз тартот кој сте го печете 15-20 минути и вратете да се допече уште 30-35 минути.
  7. Кога ќе се испече, почекајте да се олади и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: