Рецепти
Ролнички со соја, праз и печурки Ана Ѓорова

Вкусни пити со готови кори и сочен фил што ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Празот и шампињоните исечкајте ги, а сојата ставете ја во сад со млака вода да отстои 20-тина минути, па процедете ја.
  2. Во тава на оган загрејте го маслото и потоа пржете го сечканиот праз додека зарумени.
  3. Додајте 1 чаша вода, вратете на оган и пржете додека омекне празот.
  4. Кога водата ќе испари, додајте ги шампињоните, мешајте и пржете уште 10-тина минути.
  5. Смесата тргнете ја настрана и во неа додајте ја сојата, бибер, буковец, вегета, па оставете да се излади.
  6. Една кора ставете на работната маса, попрскајте ја со масло, додајте уште една кора, попрскајте ја со кисела вода, па ставете ја третата кора и врз неа распоредете го филот.
  7. Корите подвиткајте ги од страните во должина и свиткајте ги во ролни.
  8. Редете ги во подмачкано тавче со масло, премачкајте ги со масло и со кисела вода, па исечете ги по желба накосо или право.
  9. Печете ги во загреана рерна додека заруменат, а откако ќе се испечат, извадете ги од рерна и попрскајте ги со кисела вода и покријте ги со крпа малку да постојат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: