Рецепти
Свинско со праз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зачинето свинско месо за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Месото исечкајте го на ситни парченца, зачинете го со сол и бибер и ставете го во поголема тава со масло и пржете додека да зарумени.
  2. При крај на пржењето, додајте ги шампињоните и пржете ги заедно.
  3. Во друга тава со загреано масло додајте ги исечканиот праз и ренданите моркови и пржете ги 15-тина минути.
  4. Додајте ги исечканите суви пиперки, сите зачини и измешајте.
  5. Во испржениот праз додајте ги месото и печурките исцедени од мрснотијата, изедначете ги и тавата ставете ја во рерна да се запече околу 15 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: