Рецепти
Колач со рогач Ана Ѓорова

Лесен, брз и вкусен домашен колач – совршен за по ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(2 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Рогач(100 Грама)

Брашно(10-12 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 ќесичка )

Црно чоколадо(100 Грама)

Масло(2 лажици за глазурата )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата и шеќерот добро се матат, па се додаваат маслото, млекото, рогачот и брашното помешано со прашокот за печиво.
  2. Се меша добро за да не останат грутки, се истура во помала тепсија и се пече на 180 степени околу 30 минути.
  3. Чоколадото се растопува со малку масло, па се прелива врз испечениот колач и се остава глазурата да се излади.
  4. Изладениот колач се сече на коцки и се полсужува.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: