Рецепти
Јагнешка чорба Ана Ристеска

Македонско предјадење по рецептот на баба. На здравје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки џигер(300 Грама)

Ориз(100 Грама)

Целер(2 Главици)

Компир(2 )

Морков(3 )

Магдонос

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Бибер

Сол

Ловоров лист(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Јагнешкиот џигер се мие, па се вари, а притоа првата вода се фрла.
  2. На тава најпрво се пржи сечканиот кромид, па се додава џигерот кој сме го исечкале на ситни парчиња и малку брашно.
  3. Потоа се додаваат исечканите компири, целер, моркови, магдонос како и оризот.
  4. Се налева со вода и чорбата се вари додека се свари зеленчукот.
  5. При крајот се додаваат биберот, вегетата и ловоровиот лист.
  6. По желба, во чорбата може да се додаде и едно разматено јајце со малку оцет.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: