Рецепти
Солени бомбици од сирење Ана Ѓорова

Брзо и лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(300 Грама)

Рендан кашкавал(50 Грама)

Зденка(3 )

Лебни трошки(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сирењето иситнете го и ставете го во подлабок сад (може и изварка или солена урда која не е многу водена).
  2. Потоа додајте ги ренданиот кашкавал, зденките и лебните трошки и измешајте да се изедначи смесата.
  3. Потоа правете формици со големина на орев, валкајте ги или во потпечен сусам или во буковец по желба и редете ги на чинија.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: