Рецепти
Тава ориз на кочански начин Ана Ѓорова

На овој начин, оризот е многу вкусен и може да биде супер додаток со разни солени јадења по избор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(500 Грама)

Праз(1 страк )

Домат(1 )

Морков(1/2 )

Масло(100 Милилитри)

Вода(1 литар жешка )

Коцка за супа-пилешка(1 )

Сол

Бибер

Сув магдонос(и друг сув зачин по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тава се става малку масло да се загрее, па на него се пржи исечканиот праз.
  2. Потоа се додаваат ренданиот морков и ситно сечкан домат, па се продолжува со пржењето.
  3. Се додава оризот и се меша, па се пропржува уште неколку минути со повремено мешање.
  4. Потоа оризот се става во тавче (може и во земјено), се попарува со 1 литар жешка, зовриена вода во која има 1 коцка пилешка супа.
  5. Се зачинува со суви зачини, бибер и сол по желба и се пече 20-тина минути во загреана рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: