Рецепти
Тестенини со сос од туна Ана Ѓорова

Вкусен ручек на медитерански начин. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ставете 2 дл вода, посолете ја и додајте 1 лажица маслиново масло, па откако ќе зоврие ставете ги тестенините да се варат.
  2. Во меѓувреме подгответе го сосот: маслото од туната исцедете го во тава на оган во кое ќе ги пропржете ситно исечканиот кромид, лукот, младиот кромид и ренданиот морков.
  3. Откако ќе омекнат, додајте ги ситно сечканите маслинки и повторно пропржете 1-2 минути.
  4. Додајте ја и исечканата туна и пржете ја, а на крај додајте го доматниот сос и динстајте го сосот 5 минути.
  5. Во меѓувреме исцедете ги сварените тестенини и измешајте ги во садот со сосот убаво да впијат од вкусовите.
  6. Сервирајте ги на чинија и послужете ги со бело вино.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: